Обединените арабски емирства посрещнаха хиляди гости в Дубай за 28-та Конференция на

...
Обединените арабски емирства посрещнаха хиляди гости в Дубай за 28-та Конференция на
Коментари Харесай

Как се справя светът в борбата срещу глобалното затопляне – отговорите ще търсят лидери на Конференцията на ООН в Дубай

Обединените арабски емирства посрещнаха хиляди посетители в Дубай за 28-та Конференция на страните на ООН по изменението на климата. Под подозрение бе сложено обаче какъв брой старания ще постави богатата на нефт страна, с цел да помогне за смекчаване на ефектите от климатичната рецесия.
Надявам се на тази конференция да приказваме по-малко и да вършим повече. На първо място е действието - то е най-важно. Изменението на климата е същинска война, а ние сме нейните бежанци.
Арсен Кинтоно, климатичен деятел

Според специалисти, 2023 официално е най-горещата година. Това е единствено една от тематиките, които ще бъдат разисквани на срещата. Тази година преговорите ще включват първата по рода си оценка как се оправя светът в борбата против световното стопляне и би трябвало ли изцяло да се откажем от изкопаемите горива. Обединените арабски емирства назначиха Султан Ал Джабер, основният изпълнителен шеф на Националната петролна компания на Абу Даби, за ръководител на конференцията. 
Осъзнаваме доста добре, че организираме тази среща в Дубай - един от най-големите експортьори на изкопаеми горива в страна, зависеща пряко от този бизнес. Не се опитваме да скрием истината. Смятаме, обаче че това е правилното място за провеждане на тази конференция, на която призоваваме тъкмо за последователно унищожаване на изкопаемите горива.
Бриджит Бърнс, климатична активистка

Според Ал-Джабер и сътрудниците му това, че фирмите за изкопаеми горива са част от диалога е доста значимо за постигането на смяна по проблема. Природозащитниците обаче не престават да се съмняват в техните планове.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР